2023-03-15 blue-bikes Heist breken records

Deelfietsen van Blue-bike breken records!

Gebruik schakelt ook in Gemeente Heist-op-den-Berg versnelling hoger!
Fietsdeelsysteem Blue-bike heeft een recordjaar achter de rug. Meer dan dertigduizend leden maakten in 2022 samen meer dan driehonderdduizend ritten. Ook in Heist-op-den-Berg tekende de aanbieder een topjaar op met 223 unieke gebruikers. Het aantal ritten steeg er met 65,57% ten opzichte van 2021.
Sinds 2016 vind je de blauwe uitleenfietsen van Blue-bike terug aan het station van Heist-op-den-Berg. In totaal staan daar twaalf exemplaren ter beschikking. Hoewel het gebruik van de Heistse deelfietsen in 2021 terugviel met 11,56%, maakte het in 2022 een flinke sprong voorwaarts van 65,57%, ofwel een stijging van 819 naar 1.356 ritten. De gebruikers in Heist-op-den-Berg komen vooral uit Antwerpen, Leuven en Heist-op-den-Berg zelf.
“De torenhoge brandstofprijzen deden veel mensen stilstaan bij hun mobiliteitskeuzes”, stelt het lokaal bestuur van Heist-op-den-Berg. “De auto bleef wat vaker in de garage en er werd gezocht naar betaalbare alternatieven. De combinatie van het openbaar vervoer en de deelfiets viel het afgelopen jaar nog voordeliger uit dan het al was. Deze ‘modal shift’ was duidelijk voelbaar bij Blue-bike. Nooit eerder werd zo veel gefietst. Duizenden pendelaars rekenden elke keer opnieuw op een deelfiets om hun eindbestemming te bereiken.”
Bron Kristof Van Rompaey van GVA.