Veilige schoolomgeving

Veilige schoolomgeving

Ons lokaal bestuur voert een campagne voor een veilige schoolomgeving. Elke school in onze gemeente krijgt de opvallende kleurrijke ‘octopus 2.0-wegmarkeringen’ op de weg. Maar er is meer.
Binnenkort zie je in elke schoolomgeving ook:
– een rode achtergrondkleur voor het meest gebruikte zebrapad.
– grondlichtjes langs het zebrapad waar het nuttig is.
– gemachtigde opzichters die ingezet worden door de scholen na opleiding door Politiezone Heist.
Met elke school wordt bovendien een afspraak gemaakt om de verkeersveiligheid te bespreken, en bv. ook de parkeersituatie van de (groot)ouders die de kinderen brengen en ophalen. Meer info vind je hier.

27 september 2021

Levende Planeet door Emilie

Leve(n)de Planeet

Op onze Facebook en Instagram hadden we al een wekelijkse vaste rubriek op donderdagen: Veggiedag, met tips voor veggie of vegan koken, verzorgd door Leen Leerschool.
Nu starten we op dinsdagen ook met ‘Leve(n)de Planeet’: natuurnieuws verzorgd door Emilie Hermans.

31 juli 2021

Logo WildeWeide vzw

WildeWeide vzw op zoek naar helpende handen

WildeWeide vzw is op zoek naar helpende handen! Wil jij graag lokaal een verschil maken, en je schouders zetten achter een groener, fleuriger Heist-op-den-Berg? Dat kan door je te registreren als steunend lid, of door je te engageren als actief lid van de WildeWeide familie. Lees hier meer

25 juli 2021

Fré van WordFit aan het woord over de voordelen van wandelen

En hij geeft ook inspirerende tips over hoe je je wandeling aangenamer kan maken. Bekijk zijn video en vraag zijn gratis boek aan.

29 juni 2021

Baltimore Aircoil stimuleert gebruik met de fiets

Het Heistse bedrijf Baltimore Aircoil Company stimuleert zijn werknemers om met de fiets naar de dagtaak te komen, met een fietsbeleid dat inspirerend is. Geen wonder dat zij vorig jaar als één van de Heistse ‘duurzame helden’ uitgekozen werden. Meer info in dit filmpje

23 mei 2021

Logo Hanne en Jelmer

Hanne & Jelmer is onze nieuwe websitepartner

Wekelijks koken ze een assortiment aan verse en ingemaakte bereidingen bij elkaar. Hierbij is het assortiment van de bio boeren van Akelei steeds hun vertrekpunt. Lees er alles over via deze link.

29 juni 2021

De Tuin van Alice

De Tuin van Alice is onze nieuwe websitepartner

In de tuin van Alice organiseren ze tuinkampen en creatieve namiddagen voor kinderen, dicht bij de natuur, waar creativiteit en verwondering centraal staan. Lees meer

29 juni 2021

Blacksmith biologisch T-shirt

Blacksmith Shop is onze nieuwe websitepartner

Hebben we ook ecologische kleding in onze gemeente? Ja is het antwoord, met name de duurzame T-shirts en tassen van Timon in de Binnenweg in Heist-centrum. Lees er hier meer over

29 juni 2021

Planeet Heist was een groot succes!

Veel volk gisteren op ‘Planeet Heist’ voor de klimaatvoordracht van Pieter Boussemaere. Een succes voor lokaal bestuur Heist en ‘Duurzame Heistenaars’.

21 september 2021

Autoluwe zondag Lokaal Bestuur Heist-op-den-Berg

Zondag 19 september was ‘Duurzame Heistenaars’ present op het Autoluwe zondag evenement. We hadden veel succes met onze fietsquiz waarmee je lekkere chocolaatjes kon winnen van Fermonnekes. Hier een kleine fotoreportage…

21 september 2021

Mij pak je niet in

Mij pak je niet in

Ken je de website “Mij pak je niet in”? Die moedigt mensen aan om met eigen herbruikbare verpakking te gaan winkelen. En winkels om die ook effectief te aanvaarden en aan te moedigen! Alleen op die manier gaan we van de gigantische berg plasticafval, die onze planeet teistert, af raken. Leuk is, dat de site ook een landkaart biedt met winkels waar je met je eigen potjes welkom bent! Zoek Heist eens op? Voorlopig staan alleen De Kringwinkel en de markt er op. Dat kan toch beter! Wie meldt zich aan bij “Mij pak je niet in”?

27 september 2021

Dankjewel voor je deelname

De Heistse fietsenquête

We hebben 274 mensen die de enquête ingevuld hebben. De meeste mensen hebben daar ruim de tijd voor genomen (15 minuten of langer). Meer dan 3/4 van de mensen hebben ook de open vragen ingevuld. Het eerste aanvoelen is dat er veel ontevredenheid is met de N10 als absolute topknelpunt. Meer info volgt snel op onze Facebookpagina en vind je nu via deze link op onze website.

31 juli 2021

Een boompje van Frits de eekhoorn

Wil jij ook een gratis eikje van Frits de eekhoorn?

In Frits’ Hof in Pijpelheide bij Ilse Eelen, doet de resident eekhoorn Frits zijn werk. Dit jaar is het daar weelderiger dan ooit, ook door zijn toedoen: er schieten overal eikjes op (een 40-tal) door de eikels die hij verstopt heeft en niet ophaalde. Van 10 cm hoog tot een meter. Klein maar sterk. Lees hier meer en reserveer een eikje van Frits voor jouw tuin.

28 juni 2021

Duurzame Heistenaars op Instagram

Duurzame Heistenaars kan je nu ook volgen op Instagram!

Teken in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van duurzaam Heists nieuws?

Teken dan nu in op onze nieuwsbrief  of volg ons op Facebook, You Tube en Instagram, vol inspiratie en nieuwtjes van en voor duurzame Heistenaars

Fietsenrekken station Heist: hoe gebruik je ze?

Nieuwe fietsenrekken station Heist: hoe zet je je fiets op de bovenste verdieping?

20 mei 2021

Agenda

Week van De Kringwinkel

Van 16 tot 23 oktober 2021 is het ‘Week van De Kringwinkel’ in heel Vlaanderen. De ‘Dag van De Kringwinkel’ is dus uitgegroeid tot een hele week! In de winkel in Heist zal je dan je hartje kunnen ophalen met een ruime keuze aan brocante en curiosa.

27 september 2021

logo-neo-cucina-verde

NEO cucina verde: onze nieuwste websitepartner uit Booischot

Een op de Italiaanse keuken geïnspireerde takeaway/traiteur met groenten in de hoofdrol. Ze volgen de seizoenen, waardoor hun kaart regelmatig verandert.
Hun gerechten worden allemaal huisgemaakt, zowel de pasta, het brood, de sauzen en desserts. Kwaliteit is hierbij van het grootste belang.
Je kan zowel afhalen en laten leveren aan huis. Lees meer

26 september 2021

Tuinwedstrijd lokaal bestuur

In het voorjaar van 2021 organiseerde het lokaal bestuur Heist-op-den-Berg een tuinwedstrijd. Het hoofddoel van deze wedstrijd is het opwaarderen van het straatbeeld door tuin- en gevelaanleg en het verhogen van de biodiversiteit van private tuinen.

Er waren heel wat inschrijvingen en we laten je hier de foto’s zien die genomen zijn van de deelnemers en hun tuinen.

Velt regio Heist zorgde mee voor de organisatie en de beoordelingen van de deelnemende tuinen.

28 september 2021

Cursuscentrum organiseert tweedehandsbeurzen

Het Heistse Cursuscentrum organiseert viermaal per jaar een tweedehandsbeurs in het Cultuurcentrum Zwaneberg. Ze willen hiermee hergebruik stimuleren. Hun eerste beurs van dit cursusjaar was op zaterdag 2 oktober 2021. Binnenkort hier meer info over de volgende beurzen.

17 oktober 2021

Plukhof opent hoevewinkel

Bioboerderij met zelfpluktuin Plukhof wil nog een breder publiek aanspreken en beschikt voortaan over een hoevewinkel langs de Heerweg in Wiekevorst. Je kan er terecht voor vers geoogste groenten, fruit, diepvriesfruit en sapjes. Ziehier alle info over Plukhof.

17 oktober 2021

Repaint voor nieuwsbrief

Hergebruik verf met Repaint

Wist je dat er duizenden liter ongebruikte verf binnengebracht wordt in onze containerparken? Die moet allemaal gespecialiseerd vernietigd worden, terwijl ze eigenlijk vaak nog perfect bruikbaar is! Daarom heeft IOK in samenwerking met maatwerkbedrijf De Sprong en De Kringwinkels van de Kempen, ‘Repaint’ gestart. Verf wordt effectief bijgehouden in de parken, dan deskundig gecontroleerd, en daarna te koop gesteld in De Kringwinkel aan ongeveer 1 euro per liter! Ook in Heist verkrijgbaar!

31 juli 2021

Plukrijp, JOUW open permacultuurtuin

Plukrijp, jouw open permacultuurtuin

Plukrijp in Schriek is een tuin waar je zelf kan komen oogsten. De bijgewerkte lijst van groenten & fruit die deze week geoogst kunnen worden is nu beschikbaar op hun website onder het kopje “Huidige Oogst (Current Harvest)”.
Kom zelf oogsten. Jij bepaalt wat het je waard is door een gratis donatie te storten in onze “Magic Hat”. Dit is de nieuwe economie

31 juli 2021

Hest Buurderij zoekt nieuwe verantwoordelijke

Ongeveer 1.5 jaar na de opening van Hest Buurderij in volle pandemie, besluit Aalex zich terug te trekken uit het initiatief van moederbedrijf Boeren en Buren.
Daarom zijn ze op zoek naar een enthousiaste opvolger die met veel liefde voor de korte keten, dit project wil overnemen. Heb je interesse, lees dan hier verder

31 juli 2021

Jouw ecologisch nieuwtje hier?
Dat kan!