Schenk je herbruikbare goederen aan De Kringwinkel

Schenk je herbruikbare goederen aan De Kringwinkel

Draag bij tot lokale tewerkstelling, armoedebestrijding en afvalpreventie.
Draag bij tot lokale sociale tewerkstelling

Door de inzameling, verwerking en verkoop van jouw herbruikbare goederen kan De Kringwinkel heel wat mensen uit jouw gemeente een vaste job en een inkomen geven. Mensen met een afstand tot de gewone arbeidsmarkt krijgen bij De Kringwinkel een job op maat en een plek in de maatschappij.

Vergroot de koopkracht
Alles wordt duurder waardoor de koopkracht daalt en vooral mensen in armoede het nog moeilijker krijgen.
Bij De Kringwinkel Zuiderkempen hanteren we al jaren vaste prijzen voor noodzakelijke gebruiksgoederen. Bijvoorbeeld: een trui voor 5 euro, babykleding voor 1,5
euro, een matras voor 10 euro. Door deze lage prijzen versterkt De Kringwinkel de koopkracht van duizenden gezinnen.
Jij kan mee de koopkracht vergroten door je afgedankte, herbruikbare goederen naar De Kringwinkel te brengen. Alles wat voor iemand anders nog bruikbaar is, is welkom: kleding, huisraad, speelgoed, boeken, elektra, meubels, fietsen,….

Verklein je ecologische voetafdruk
De Kringwinkel zorgt ervoor dat je goederen een nieuw leven krijgen. Hierdoor moeten herbruikbare goederen niet gestort of verbrand worden.
Je kan ook:

  • je herbruikbare goederen gratis laten ophalen door onze inzamelploegen
  • je herbruikbare goederen in de Kringwinkelcontainer in het recyclagepark deponeren. Je herkent deze containers aan het logo op de container.
  • je kleding en textiel meegeven met de huis aan huis inzameling (4 keer per jaar – kijk op je afvalkalender voor de data).